My Rainbow Dreams

Just Blogger Templates

Monday, August 15, 2011

cerita basi 1-pangkor




dah tajuknya 'basi' kan so entry kali ni  dan beberapa entry berikutnya hanya akn menceritakan tentang ceritera y dah basi berbulan2 da.. tp x pe nk citer jugak.. hehe....first pasal Pangkor

actually dah lme aku plan nk g bercuti dgn abby, sarah & atikah - my  best fwen dr sek ren dah, sek men smpai la skani.. masing2 skani susah nk jumpa. raya pin kadang2 x sempat nk jumpa since msing da ade haluan masing2 da de y abis blaja mcm abby, yang msih lagi blaja aku n sarah, yang da abis blaja pom sambung Phd lak- atikah (wa mmg salute lu der dr degree trus wat Phd). so memangdangkan aku kne wat LI kat shah alam, tikah n sarah pulak mmg da ade kat shah alam, so aku ajak la diorg g pangkor sb tu je destinasi pling dekat untuk bercuti.dan yang pling penting MURAH!!!!. so yang kne dtg dr trganu cuma abby je..



lpas abis LI petang jumaat... trus balik umah sewa  n siap g amik abby kat klang sentral  pastu g amik sarah lak kat umah sewa dia. sume tido umah sewa aku mlm su so snang sket nk gerak pagi esoknya.. cuma tikah dtg sndri dgb cik abg dia ke rumah aku

pengembaraan bermula!!!

DAY 1

dlm pkul 8.30 pagi kitorg start bertolak lpas breakfast ringan2 kat umah aku







perjalanan dari puncak alam ke pangkor lbih kurang  dlm 3 jam jgak la..


TADA!!!! da smpai kat Jeti Lumut




lupa nk gtau tiket feri pergi balik rm 10/person. murahkannn???

Kt atas feri


teksi kami


2 minggu sebelom nk g pangkor aku da book awl2 satu chalet ni kat teluk nipah. D'lima Chalet. so wif this very pinky cab dgn harga rm 12/cab, kami pon trus ke teluk nipah... murahkan????


sblom smpai ke teluk nipah kami godek2 abg ni suh bwk kami amik gmbar kat ape ntah nmenye tempat ni. tmbah rm 10 ke rm 15 mcm tu la kt abg cab ni









lepas dah puas bergambar kat tempat ni kitorang pun teruskan perjalanan ke teluk nipah



tadaaa!!! ni lah chalet y kami dok spnjang keberadaan kami di pulau pangkor

D'lima chalet ni ok la.. dlm 20 meter dr pantai, x de aicond, ade kipas. katil queen 2.. leh muat 4-5 org skali RM 50 je stu mlm.. murahkannn???? lepas jer check in kat chalet ni. kitorg lepak2 dlu simpan barang dan sempat lagi tidooo...

bangun2 je da dekat pkul 4 ptg. kitorg pom siap2 tuka baju nk mandi pantaiiii !!!!











smpai gelap jugak la kitorg mandi manda + main air + snorkeling segala neh

balik2 je kat chalet mandi2 n bersiap2 lak nk bbq mlmnya...ayam da siap2 kitorg perap tinggal nk bakar je..
lupe nk gtau.. abg chalet tmpat kitorg mnginap tu sgt2 la baik2. bayangkan la sume kelengkapan untuk bbq disediakan WITHOUT charge OK!!! kecuali arang je kitorg kne bayar.. yang len sume disediakan.. smpai api nk bkar ayam pun mmg abg tu y sediakan.. servis chalet tu mmg tip top(bagi kami yang bergelar student ni mmg tip top okeh)!!  meja makan, kerusi, pinggan, cawan, alas meja, sudu garpu, sos cili, dengan air oren sunquick skali abg tu siapkan untuk kami dan pling penting bbq depan pintu chalet kami tauuuu..
(ntahape2 jer).. hahah
tp siyes kami mmg happy dgn  abg chalet tu mmg baik sb x charge langsung utk segala  additional servis tu..(^_^)... dunt worry abg chalet. next time klu kitorg nk dtg pangkor lagi.. mesti kitorang stay kat chalet abg lg (^_^) nk promote jap... kawan2 klu nk g pangkor nk chalet murah dan terbaik silalah kunjungi D'lima chalet pasti memuaskan...(^_^)















tikah da ngantokkk
ok da abes cter day 1. lpas mkan kemas n tidooooo... zZzZzZzZZzZzZz


 DAY 2

pagi2 bangun kemas barang mandi segala yang patut then kitorg cri kdai nk bekfast

abby & nasik lemak

roti bakar + teh tarik = mine


da siap2 bekfest jalan2 nk g amik pic kat pntai


lelaki ajnabi dlm pic ni lah yang pujuk2  n goda2 kitorg untuk naik bot n jln2 kt sekitar pulau dgn byaran rm 15 satu bot klu x silap


















 ok da penat2 jln amik gambar kitorg pom bertolak ke jeti pangkor (nek van pink lagi) untuk blik ke shah alam

bye2 D'lima

nek van pink lagi

dlm van. bye2 pangkor


 ok... sekian...TAMAT....

tamat??? belomm la.. tu bru bertolak balik.... hehe.. . jeng jeng jeng..ade lagi tau....alkisahnya  kitorang yang asalnya dari pntai timur neh mmg jarang2 ler leh tgk sawah padi menghijau..kt trg kan asik dgn pantai jer ..so bila dlm perjalanan on the way balik ke shah alam yang sememangnya akan lalu area sabak bernam, tanjung karang dan beberapa tempat lagi  area kat kuala selangor ni pulak sgt2 GREEN dgn sawah padi.. 

so kitorg ni dgn excitednye brenti la tepi jalan, msuk kat jalan sawah padi ni nak amik pic.. maka terhasillah gambar2 di bawah:




tugu negara di tengah sawah









 da abis shoot kat sawah kitorang brenti makan Mee Udang Banjir lak kt tepi jalan







lpas makan ktaorg smbung blik perjalanan n bertolak balik ke shah alam hntr sarah n tikah lpas tu aku n abby blik puncak alam.... sekian.. TAMAT....

10 comments:

paan.wahid said...

Hai nak tanya, awk g d'lima 2 dgn pakej ke? call saje or ade online? sy nak pegi tp cr info xjmpe sgt..huhu

nunashabd said...

hai.. ni no abg chalet tu 0175478818
sy x g dgn pakej.. tp da booking awal2 chalet kat abg tu.. smpai kat pangkor trus je ckp pkcik teksi nk g dlima chalet kt teluk nipah.. nti dia akn hntr ke sana:))

bg kami y student ni.. servis sgt2 memuaskan..smpai time nk blik pun abg tu siap tolong pgilkan teksi u kami blik semula ke jeti pangkor:)

semoga dpt membantu...:)

cik.mila said...

waa...akhirnye pink jgk blog dia..hehe..lisa pakej g pangkor mahal dop?? cam mnrik je :)

nunashabd said...

lisa g dgn geng sume sorg dlm 70 je.. x msuk mkan..

paan.wahid said...

sy pn dh pegi pangkor..mmg best! thanks 2 ur blog..dpt la jgk info :)

nunashabd said...

my pleasure:))

YNA said...

dear, jelesnya..
serius jeles giler, hihihi

nak pg jugak :)

btw, salam kenal ya? :)

cik pinkmoon said...

pergi jgn x g.. salam knal jgak:)

Unknown said...

Org Myanmar dah pakai no ni. Dah try call td.

Unknown said...

Org Myanmar dah pakai no ni. Dah try call td.

Post a Comment