My Rainbow Dreams

Just Blogger Templates

Saturday, August 20, 2011

cerita basi 2- rainbow cake

salam ramadhan...

ehem2 walaupun tajuk entry tu 'basi' tp kali ni punyer citer x de kaitan dengan kek basi mahupun makanan basi... Rainbow Cake.. da lme da nk wat rainbow cake ni lpas tgk one of my fren upload pic bday with few slices of this rainbow cake yang lbih kurang macam ni la rupanya
pic dr abg google
so kebetulan hari minggu hari tu nk jumpa my fren yang datang dr kl aku pun wat la dis rainbow cake. untuk rainbow cake ni aku guna resipi buttercake. cuma add colors je.. x kisah la kek pape pun janji nk kalerful..so nk senang  wat la butter cake dan bertambah senang sebab dah beli ready made buttercake mix punye tepung yang hanya perlu ditambah dengan telur 4 bjij dan 250gm butter... 

lpas da siap mix sume bahagikan kpd 5 bhagian dan warnakan dgn warna kgemaran (spatutnya 7 warna tp terlupa warna kuning & merah) tadaaaa.....



lpastu masukkan ke dalam loyang satu persatu (ditindih atas satu warna sahaja) haish kompem x paham kan pe y aku ckp ni..buat la macamne pun.heheh... x pun nti try g kt youtube cara nk wat  rainbow cake nih.. nanti dia akan jadi lebih kurang pic kat bawah ni la




ni pulak lepas da siap bakar




harap maaf deco cam bdak2  tadika sket sb mmg da lmbat nk g jumpa kawan.. ini je yang 'tersempat'


selepas dipotong... TADAAAA!!!















2 comments:

ninazsyafinaz said...

Salam perkenalan untuk mu jua..whoaa..cantiknye rainbow cake tuh..sama mcm header blog kamu..:)

x kisah kalau deco comot sikit..asal rasa mantop!

nunashabd said...

tenkiu nina:))

Post a Comment