My Rainbow Dreams

Just Blogger Templates

Wednesday, April 11, 2012

teluk intan + cameron highland

assalamualaikum sume

 kali ni mau cerita pasal cameron highland
(masih berhutang cerita taman negara~ sigh)

trip yang tidak dirancang sebenarnya
tapi memandangkan aku x jadi blik trg weekend tersbut.
maka mucncullah idea untuk g cameron sb nk bawk yani m jannah g cameron 
sb diorg x pnah pergi lagi sana (alasan padahal ko jgak y beria nk pergi)

lpas klas hri jumaat pagi kami trus bertolak ke teluk intan,, tdo umah si RINA ni
tp sblom tu kami singgah makan dan bergambar di sekitar rumah kaknad 





aku sika gi perak ni sb ade satu minuman fevret aku
BANDUNG TARIK!!

sodap giloooo!!

 ha nampak x dia tarik bandung tu???
bandung ni camne ea nk ckp.. mmg lain dr lain. dia 
dia x guna susu tp santan. mmg sgt umphhhhh!!!

mlm sket kaknad n rina bawak kitorg g gerbang malam
gerbang malam kt teluk intan ni lbih kurang uptown la..
ade jual2.. ade karok2.
lokasi gerbang malam ni betol2 kt area menara condong



mlm tu kami tido di rumah rina. thx rina!
pagi esoknya kai bertolak dr rumah rina ke simpang pulai
kt simpang pulai ade sebuah lagi kereta y akn join kami dr puncak alam

1st lokasi kami singgah di CH ialah ladang teh BOH punyer...











lpas tu kami singgah kt kg taman sedia
kt kg taman sedia ni,, mostly pengusahanya ialah org melayu
kt cni diorg buka farm stoberi + ada homestay


kami singgah di  kg taman sedia ni makan eskerem stoberi sedap





ni la eskrem stoberi sdap tu.
rm 2 jer
pastu ade topping jem stoberi.rasa dia masam2 n sedap gilerrr


lpas singgah sni.. kami g big red stoberi farm
sampai2 je kt stoberi farm ni kami trus g cafe n oder mcm sb da lapar gilooo














nah amik.. sume tu kitorg order share 4 org total rm 40 so dlm rm 10 sorg
ade smoothie, sundae, pancake,waffle, stoberi cheese cake, salad
 nasihat spe2 y nk g sni, digalakkan share makanan sb nti leh rasa sume  n kompem sume akn kenyang
sundae mmg best.. smoothie masam sgt.. pancake n waffle mmg terbaik!












pas 2 kami pergi pasar malam kt brinchang
kt cni mcm2 ade jual.. sayur. makanan, stoberi..souvenir n mcm2 la
pling penting bunga segar:))













sunga segar mmg sgt2 murah kt cni,, klu dkt kea farm pun lbih kurang je tp plihan bunga segar kt pasar malam hari sabtu kt brinchang ni lagi bnyak n mmg murah range hara dr rm 5
ade y 3 jmbak 10, 2 jmbak 10.. klu da siap gubag mcm bnga konvo tu dlm rm 25-30

lpas pasar malam ni kitorg singgah kea farm dlm 2 km dr pasar malam ni
beli sayur, sweet potato n stoberi..

lpas dr kea farm trus blik ke puncak alam,,,,

sekian













7 comments:

VanillaKrimSoda said...

Bill
bermlm di rumah i = rm350/person/night
breakfast makan = rm100/person/sekali suap
minum = rm100/person/sekali teguk

Total = kira sendiri.. sila dapatkan bill dan bayar di kaunter...

cik pinkmoon said...

da bank in kt u 200 juta

Bitt (double IS) said...

salam singgah...perghh puas tengok pic ch kat sini ;)

cik pinkmoon said...

salam perkenalan. sy mmg lagi suka letak gmbar. x retu sgt nk mnulis pnjang:))

ABU said...

Wah suka gambar yang kat padi tu hujau je tengok.. Yg kat ch sya da biasa, ladng teeh, eskrim estoberi, pasar brincang semua mmg best haha awak cerita semua dlm stu entry.. Aku ada lgi bnyak hutang entry kat CH tak stry lagi dlm blog.. Takdan nak story lamsam..hahaha isnin ni nak naik ch lagi.. Outstation sih!! Btw, nice entry semua gambar lawa lawa.. Jom jadi blog jalan jalan, best tepek gambar dlam blog kan hahahahaha...

cik pinkmoon said...

isnin ni nk g lagi?? jeles2.. huhu..

cik pinkmoon said...

mcmne nk blog jln2?? ke just wat entry y ltak bnyak pic??

Post a Comment