My Rainbow Dreams

Just Blogger Templates

Thursday, December 30, 2010

30.12.10 Hari Ini DaLaM sEjArAh & ~Memori Itu~

percaya atau tak, sebelom ni aku tak pernah main bowling..tapi hari ni disebabkan  kawan-kawan aku mase rendah smpai la sekolah menengah akhirnya jari-jari tangan ak ini memegang bola bowling..(x de la teruk sgt aku main bowling for the first time neh- tp tu diorg la ckp..padahal asek msuk longkang jer.. heheh)mcm kuno je aku ni kan??  hehe.. hari ni Abby,Sarah, Mazita, Mira dan ak seharian berdating di mesra mall..ni pon ada lg y x dpt join mcm Aida n Atikah sb diorg ada kat Shah Alam.kami main bowling n makan-makan sambil sembang2. maklum la da lame kot x kumpul ramai-ramai.. last skali kitorg bersama-sama time pmr, sume dok  satu dorm- Dorm Baiduri di SMK Paka.. Lpas PMR, Abby n Mira masuk MRSM ak, Sarah n Gita Aida n  Atikah stay kat SMK Paka smpai la tingkatan 5. biasa la,Lpas je SPM, sume da bawak haluan masing.sumer blaja tempat lain2. jumpa pon time raya.. tu pon 2-3 thun skali bru leh jumpa..hari ni Abby datang dr Cheneh, Sarah dr Kuala Berang semata nak berdating bersama...bila da kumpul ni mula la nak berkenang-kenangan dengan memori di SMKP. nak-nak time nakal mse dok asrama time nak PMR.. 

1.Mandi hujan kat aspuri, curi-curi kuar malam semata-mata nak beli nasi kat kdai makan kat sebelah sekolah smpai kena tangkap dengan Papa Denan

2. curi-curi keluar ramai2 ke pantai paka sb nak mencari remis

3.curi2 masuk dewan makan sb nak rebus remis..

4.kami kene denda ketuk ketampi depan surau  sb slalu ponteng jemaah kat surau.. tp mse tu Sarah yang denda kami!!(maklumla tu sarah ajk surau-heheh)

5.time lawatan kat langkawi, kami pernah hampir kena tinggal dgn bas dan kamilah y paling lambat setiap kali singgah memane


...mcm2 lagi memori-memori pahit dan manis kami yang ak x dpt nak listkan...
tp tu sume tinggal kenangan,...bila pk balik mcm x cye je sume tu berlaku  hmpir 7 thun lpas...rse mcm baru je lagi.....




























2 comments:

l a d y d i l a said...

masuk longkang itu prkara biase..hehe..
lps ni dh xde org nk sebut kuno lg kn..;)

nunashabd said...

heheh..
mmg x pnah main dila..mula2 tu nerves kot smpai tsha tnye kawan tsha jari x terlekat ke kt dlm bola tu??? hahah

Post a Comment